סוגי טיפולים המתאימים להשתלת שיניים

חסר של שן בודדת

חסרה לנו שן בודדת. השאלה היא מה עושים? הרי ברור לנו ששן קדמית או שן שנראית בחיוך צריכה להיות מושלמת מסיבות אסתטיות. ומה עם שן אחורית? הרי לא תמיד רואים... ובכן גם מבחינת תחושת השלמות האישית וגם מבחינה רפואית חייבים להשלימה.

קרא עוד

הסיבה לכך פשוטה: מערכת המשנן שלנו בנויה על איזון. האיזון מוביל ליציבות.

איך הגענו לכך שחסרה לנו שן בודדת?

השן יכולה להיות חסרה ממגוון סיבות:

רקבון עמוק שחייב עקירה


דלקת או מחלת חניכיים שגרמו לניידות והסתיימו בעקירת השן


דלקת לאחר טיפול שורש ישן


מכה או שבר של השן


השלמה של שן בודדת שחסרה לנו חיוני לאיזון השיניים בפה, תתרום לנו לתחושה טובה ותשמור על השיניים הטבעיות והבריאות.

אי השלמה של שן בודדת עלול לגרום ל:

  • תזוזה של שיניים סמוכות ואף תזוזה של שיניים מהלסת הנגדית. שן בודדת ניתנת להשלמה באמצעות שתל או באמצעות גשר הנסמך על שיניים סמוכות.
  • עומס יתר על שיניים סמוכות. הרי צורת סגירת הפה והרגלי האכילה שלנו לא משתנים, כך ששאר השיניים יועמסו ביתר. הדבר עלול (וברוב המקרים זה אכן קורה) לגרום לכך ששינים סמוכות יפגעו האם זה קורה מייד או לאחר תקופה ארוכה לא תמיד ניתן לצפות, אז למה לחכות? כאשר אנו מבחינים בנזק זה כבר טיפה מאוחר!


חסרות מספר שיניים סמוכות

חסר של שיניים סמוכות יכול להתחיל מחסר של 2 שיניים ועד לחסר נרחב בו יהיו חסרות מספר רב של שיניים.

קרא עוד

מספר שיניים סמוכות החסרות בפה יגרמו לנו לאכול לא נכון או לאכול בצורה לא נכונה, להתבייש במראה ולהרגיש מבוגרים מכפי שאנו באמת. יש בידינו פתרונות לכל מצב ובעיה. אבחון מדוייק יביא לפתרון מעולה שישמר, יראה ויתפקד נהדר לשנים ארוכות.

הדבר החשוב ביותר בהשלמת חסר של שיניים סמוכות הוא לברר את הסיבה לכך:

מחלת חניכיים


טיפולי עבר שכשלו


פחד מטיפול


מכה או תאונה


עששת דוהרת


חסר של מספר שיניים סמוכות יגרום בוודאות לחוסר איזון בפה, יפריע לאכילה ועלול לגרום לכאבי ראש. עומסי הסגירה והאכילה אשר יופעלו על שיניים סמוכות יעלו במידה ניכרת ויש חשש ממשי לפגיעה בהן.
שיניים חסרות הנראות בחיוך יגרמו לשינויי התנהגות כמו צחוק עם פה סגור או הסתרת הפה עם היד. הדבר עלול לגרום לנו להתבייש. ברפואת השיניים המודרנית יש מגוון עצום של פתרונות המתאימים לכל מצב בפה, מצב רפואי ולכל כיס. חבל ועצוב לא לנצל אותם.

כאשר יש חסר של מספר שיניים סמוכות והטיפול  הנבחר הוא באמצעות שתלים צריך לקבל החלטה על כמות השתלים:

  • תלוי בגודל החסר
  • כמות העצם הזמינה לשתלים
  • איכות העצם
  • גיל ומצב רפואי
  • צורת לעיסה וסגירת הפה.

לצורך קבלת ההחלטה, על הרופא לדעת הכל על מצבו הרפואי של המטופל, לבצע סדרה של צילומים (צילום פאנורמי וחובה של ביצוע צילומי C.T). רופא שנותן תוכנית טיפול ללא כל המידע הזה מתרשל בתפקידו ויש חשש ממשי להצלחת הטיפול!
מכיוון שיש כל כך הרבה גורמים, אני ממליץ להגיע לרופא שיניים מיומן ומנוסה בכל מגוון הטיפולים לקבלת יעוץ כנה ואמיתי ללא אינטרס לטיפול כזה או אחר.
כאשר מחדירים מספר שתלים להשלמת חסר של שיניים סמוכות על הרופא לבדוק את מידת היציבות הראשונית של השתלים. במידה והשתלים יציבים מספיק (ויש לכך בדיקה פשוטה) ניתן לבנות עליהם שיניים זמניות מייד עם סיום ההשתלה (העמסה מיידית) ולאחר מספר חודשים להרכיב את השיניים הסופיות.
כאשר ההשתלה היא בעצם פריכה (לא צפופה) ו/או ההשתלה חייבה הוספת עצם מלאכותית ייתכן מצב בו נאלץ להמתין מספר חודשים (2-6) עד לקליטת השתלים.
אני מאמין שטיפול אשר צריך להחזיק שנים ארוכות בפה אזי החיפזון הוא לא במקומו.


לסת שלמה מחוסרת שיניים

בבואנו לבדוק איך ניתן לטפל בלסת מחוסרת שיניים כלל אנו צריכים להתייחס להרבה מאד גורמים לקבלת החלטה על סוג הטיפול המתאים ביותר . יש מגוון עצום של טיפולים . החוכמה היא בהתאמה.

קרא עוד

כמו שלכל אחד יש חיוך אחר, כך לכל אחד תתאים סדרת טיפולים שונה.

מהם השיקולים המשפיעים על בחירת צורת הטיפול המועדפת?

  • האם שתי הלסתות מחוסרות שיניים או רק אחת
  • איזה סוג שיניים יש בלסת הנגדית: שיניים טיבעיות, תותבת מלאה או חלקית או גשר חרסינה.
  • גיל המטופל ומצבו הבריאותי.
  • צורת המנשך - מי שמהדק שיניים מצריך תמיכה רבה יותר לשיקום שנבצע.
  • סוג הדיאטה של המטופל - צריך להתאים מערכת שיניים שונה למי שרגיל לאכול פיצוחים, גזר או תפוחי עץ מאשר למי שהדיאטה שלו מורכבת ממאכלים רכים יחסית.
  • כמות ואיכות העצם הזמינות
  • מי שסובל ממחלת חניכיים מתקדמת ושיניו במצב המחייב עקירת כל השיניים יחשב כמטופל חסר שיניים. כאן צריך להתחשב בגורמים נוספים כגון:
  • האם מחלת החניכיים שפגעה בשיניים טבעיות תפגע בשתלים? צריך לתכנן טיפול אשר יאפשר לך לשמור על השתלים לאורך זמן.

ברפואה המודרנית ניתן לטפל ולהשלים כל מספר של שיניים חסרות. הטכניקות המתקדמות מאפשרות לי כרופא לבצע שחזור מלא של הפה והשיניים כך שבסוף הטיפול המטופל זוכה לחייך ולהרגיש נפלא. הצלחת הטיפול תלויה בהתאמת הטיפול הנכון באופן אישי לכל אחד ואחת.

צורת הטיפול:

בבואנו לתכנן טיפול באמצעות שתלים בלסת מחוסרת שיניים (או שמועמדת להיות מחוסרת שיניים) אנו חייבים להתחשב במבנה האנטומי של הלסת. את המבנה האנטומי של הלסת ניתן לגלות באמצעות צילומי רנטגן כגון צילום פאנורמי והחשוב יותר הוא צילום ה- CT. לאחר שסיימנו את הבדיקה אנו נשב ביחד ונראה מה הצורת הטיפול המתאימה ביותר עבורך.

בביצוע תוכנית הטיפול ללסת שלמה מחוסרת שיניים יש מספר שלבים:
שלב 1: הכנה. יש להכין את האזור המטופל לקבלת השתלים. ההכנה תכלול ניקוי המקום ומתן תרופות שיעזרו לעבור את הטיפול בקלות יחסית.
שלב 2: השלב החדרת השתלים. בשלב זה אנו נעקור את השיניים המיועדות לעקירה ונמקם את השתלים במקומם המדוייק. לעיתים יש לבצע פרוצדורות נלוות כגון השתלת עצם ו/או הרמת סינוס. על פי רוב ולאחר בדיקה של יציבות השתלים אנו נוכל לחבר אליהם גשר זמני שיוכן מראש לצורך כך.
שלב 3: המתנה. כן. אנו נחכה בסבלנות שהשתלים ייקלטו והעצם שלנו תבנה סביבם. תקופת ההמתנה היא מאד אינדבידואלית ויכולה להיות 2-6 חודשים.
שלב 4: בניית השיקום הקבועה. השלב יכלול לקיחת מידות ובשיתוף עם מעבדה איכותית אנו נתאים את השיניים הקבועות לשתלים.

ברפואת השיניים המודרנית יש מגוון שיטות בהן ניתן להקטין את כמות השתלים ולפזרם בצורה נבונה אשר תתחשב במבנה הלסת ותתן ייצוב מספק לשיקום המבוקש:

  • שימוש בשתלים בהטיה: ALL ON 4/6/8
  • שתלים קצרים בעלי יכולת אחיזה טובה בעצם מצד אחד ותמיכה טובה בשיניים המיועדות מצד אחר
  • במקרים בהם כמות העצם לא מספיקה ניתן לבצע טיפול הכולל השתלת עצם. פירוט על כך ניתן למצוא ב"שאלות ותשובות".

בטיפול באמצעות שתלים יש תקופת החלמה בה השתלים נקלטים. אורך התקופת הקליטה של השתלים תלוי במספר רב של גורמים (איכות וכמות העצם, מצב רפואי וטכניקת הטיפול) ונמשך 2-6 חודשים. תכנון טיפול איכותי יתייחס לתקופת הביניים הזאת ויאפשר לך איכות חיים טובה במהלכה.


שיניים קבועות בלסת מחוסרת שיניים

להרגיש, להראות, לתפקד ולהיות כמו שאלוהים התכוון. עם שיניים טבעיות ומושלמות אשר יאפשרו לנו להיות במיטבנו. זהו הפתרון האולטימטיבי.

קרא עוד

בשביל להגיע למצב של שיניים קבועות יפות ונוחות יש לעבור בדיקה יסודית ולהתאים את הטיפול באופן אינדיבידואלי. יש מגוון אפשרויות טיפול אשר יביאו לתוצאה טובה צריך לבחור את המתאימה ביותר.

צורות שיקום של לסת מחוסרת שיניים:

  • שיניים קבועות המתבססות על שתלים. זהו שיקום קבוע המחקה את המצב הטבעי . כלומר שיניים קבועות ולא ניתנות להוצאה. כאן חשוב מאד ניסיונו ומיומנותו של הרופא המטפל. לא רק בטיפול עצמו אלה בתכנון הטיפול, ביצוע נכון ומדוייק של שלב הביניים בו השתלים נקלטים, ביצוע השיניים הקבועות ולא פחות חשוב זה השמירה עליהן לאחר סיום הטיפול.
  • תותבת מלאה הנתמכת ע"י שתלים. זאת למעשה תותבת נשלפת שצריך להוציאה פעמיים ביום אשר את האחיזה והיציבות שלה היא מקבלת מהשתלים. בין השתל לתותבת יש מחבר מאד מיוחד וחזק אשר מייצב את התותבת למקומה.
    מנסיון של 22 שנים כל מטופלי אשר עברו טיפול זה היו מרוצים ביותר.
    היתרונות הגדולים של טיפול זה:

    • הטיפול קל לביצוע ולמעבר.
    • מינימום פולשנות
    • אסתטיקה גבוהה (בהחלט! הרבה פעמים עדיפה על זאת של שיניים קבועות)
    • עלות סבירה
  • תותבת מלאה ללא תמיכת שתלים ו/או שיניים.

ייצוב תותבת חלקית באמצעות שתלים

תותבת חלקית נשלפת אשר נתמכת ומוצמדת ללסת באמצעות שתלים תתן הרגשה בפה הרבה יותר טבעית וקרובה מאד לשיניים קבועות. הן במראה והן בתפקוד שלה.

קרא עוד

ייצוב ותמיכה של תותבת חלקית תביא לתוצאה אסתטית גבוהה ונוחות מקסימלית וזאת בהוצאה כספית סבירה ביותר.

אלה מכם אשר הולכים עם תותבות חלקיות יודעים שכדי שתותבת תהיה יציבה היא צריכה להיות מחוברת לשיניים טבעיות בחוזקה. כאן נעוצה הבעיה. ככל שהיא תאחוז בשיניים הטבעיות חזק יותר היא תהיה יציבה יותר אך תוך כדי כך היא מערערת את יציבותן של השיניים. שלא להזכיר את ההווים המתכתיים שפוגעים במראה. את הווים יחליף המאחז המוברג לשתל וזה פותר את שתי הבעיות. השיניים הטבעיות לא נפגעות והאסתטיקה מושלמת.

זמן ההמתנה בין התקנת השתלים וחיבורם לתותבת תלוי בכמות השתלים, גודלם ופיזורם. בדרך כלל בלסת תחתונה אנו מחכים כחודשיים ובלסת העליונה ההמתנה עומדת על 4 חודשים. במקרים בהם העצם מאד איכותית ניתן להצמיד את השתלים לתותבת באופן מיידי.

מניסיון של שנים רבות זהו הטיפול אשר מביא לתוצאה הטובה ביותר הן מבחינה תיפקודית והן מבחינה אסתטית. כאן התמורה עבור העלות היא הגבוהה ביותר.


ייצוב תותבת נשלפת מלאה

כל אחד מאתנו שהתנסה בללכת עם תותבת שלמה נשלפת יודע עד כמה הנוחות של תותבת כזאת (ביחוד בלסת תחתונה) מוגבלת. ייצוב תותבת שלמה יפתור בעיות של קושי בנגיסה ולעיסת המזון. ישפר את איכות חיינו והחשוב מכל: ישפר את מצבנו הבריאותי .

קרא עוד

ייצוב ותמיכה של תותבת שלמה תביא לתוצאה אסתטית גבוה ונוחותמקסימלית וזאת בהוצאה כספית סבירה ביותר.

  • תותבת רגילה שלא נתמכת על ידי שתלים גורמת לאובדן של 80% (כן, כן ) ביכולת הלעיסה של המזון. תופעות של המנעות ממזונות מסויימים, משך זמן לעיסה ארוך עד להתעייפות ובליעת חתיכות מזון שלמות שלא נלעסו הן תופעה שכיחה. ייצוב התותבת הנשלפת באמצעות שתלים ימנע את כל התופעות האלו. השיפור הוא מיידי בכל היבט. ניתן לאכול כמעט כל מזון (לא היתי ממליץ על עודף פיצוחים...) לא לחשוב מה מזמינים במסעדה ולהנות מאכילה בריאה ומזינה.
  • בהרבה מקרים בהם יש תותבת שלמה נשלפת איכותית יהיה ניתן להשתמש בה ולייצבה באמצעות שתלים וכך לחסוך בעליות.
  • בלסת עליונה מומלץ להתקין 4 שתלים ובלסת התחתונה 2-4 שתלים. הסיבה לכך נעוצה באיכויות השונות של עצמות הלסת. בדיקה מדוקדקת של הצילומים תאפשר לרופא המטפל לאבחן את סוג השתלים ומספרם. ככלל, מספר השתלים תלוי הן בכמות העצם והן באיכותה.
    זמן ההמתנה בין התקנת השתלים וחיבורם לתותבת תלוי בכמות השתלים, גודלם ופיזורם. בדרך כלל בלסת תחתונה אנו מחכים כחודשיים ובלסת העליונה ההמתנה עומדת על 4 חודשים. במקרים בהם העצם מאד איכותית ניתן להצמיד את השתלים לתותבת באופן מיידי.
    מניסיון של שנים רבות זהו הטיפול אשר מביא לתוצאה הטובה ביותר הן מבחינה תיפקודית והן מבחינה אסתטית. כאן התמורה עבור העלות היא הגבוהה ביותר.

אני מאמין

תכנון מוקדם זה המפתח להצלחה לבדוק, לחשוב, לתכנן ולהתאים את התוכנית עבורך באופן אישי זה 80% מהעבודה. השאר זה לבצע.
ללמוד ולהתעדכן כדי להמשיך ולהוביל אנו מחוייבים להכיר כל התפתחות במקצוע הן מבחינת טכניקות עבודה והן מבחינת החומרים והמכשור.
הטיפול אינו מסתיים עם מסירת העבודה. אנו מחוייבים לשמור על הצלחת הטיפול. נלמד ונראה לך איך לשמור על הטיפול כדי שיראה נפלא גם לאחר שנים.